Cardinal Foods inn i ny Nordisk storsatsning

April 18, 2013

Lantmännen Gruppen og det britiske Private Equity selskapet CapVest etablerer et nytt nordisk konsern innen hvitt kjøtt og egg. Kronfågel i Sverige, Danpo i Danmark og Cardinal Foods i Norge, inngår i det nye selskapet, som vil ha en omsetning på SEK 5,4 mrd.

CapMan har sammen med de øvrige aksjonærene i selskapet signert en avtale om å selge 100 % av sine aksjer i Cardinal Foods. Transaksjonen avhenger av godkjenning fra Konkurransetilsynet, og er forventet gjennomført innen 1. juli 2013.

– Cardinal Foods har i dag en ledende og meget sterk posisjon i markedet for hvitt kjøtt og egg i Norge. Utviklingen av selskapet i løpet av CapMans eierperiode har vært fantastisk, og vi er svært fornøyde over samarbeidet og støtten fra CapMan som eier. Vi gleder oss nå til å arbeide videre som en del av et nytt skandinavisk konsern og ønsker Lantmännen og CapVest velkommen som nye eiere. Dette vil styrke vårt innovasjonsprogram, samtidig som vi fortsatt vil fokusere på effektivitet, gode norske råvarer, videreutvikle vårt kvalitetsarbeid og være lydhøre til våre kunders behov, sier Torfinn Prytz Higdem, adm.dir. i Cardinal Foods.

Leif Bergvall Hansen, i dag CEO i Lantmännen Kronfågel Gruppen, kommer til å foreslås som konsernsjef i det nye selskapet. Torfinn Prytz Higdem fortsetter som administrerende direktør for Cardinal Foods.

– Jag vill att det nya bolaget ska erbjuda skandinavisk kvalitetskyckling och stå för de mervärden som i framtiden avgör konsumentens val. De som jobbar inom Kronfågelgruppen och Cardinal Foods kommer att arbeta för Nordens främsta kycklingproducent med ett fortsatt starkt fokus på kvalitet, djuromsorg, livsmedelssäkerhet och hållbarhet, säger Leif Bergvall Hansen, i dag CEO i Lantmännen Kronfågel Gruppen.

CapVest er et veletablert europeisk Private Equity selskap med fokus på å investere i markedsledende selskaper som leverer produkter og tjenester. Lantmännen er et stort nordisk selskap innen matvarer, energi, maskiner og jordbruk, og er eid av 33 500 svenske bønder. Lantmännen har over 10.000 ansatte og en omsetning på SEK 36,5 mrd.

I det nye selskapet vil CapVest kontrollere 52 prosent og Lantmännen 48 prosent.

«Vi er fornøyd med å ha gjennomført en god realisasjon, og er samtidig særlig opptatt av at selskapet har funnet en god eier i en sterk industriell konstellasjon» sier Bernt Østhus